Containers

Containers

Over containers

Voor het verzegelen van containers is een container verzegeling vereist. Iedere container verzegeling van Navacqs is voorzien van een ISO17712:2013 certificering. Hiermee kunnen de verzegelingen gebruikt worden voor het verzegelen van een container wereldwijd. Instanties als de C-TPAT (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) eisen een container verzegeling voorzien van een ISO17712:2013 certificering. Daarnaast voldoet een container verzegeling van Navacqs aan de ISPS Code (International Ship & Port Facility Code).

Het verzegelen van containers kan met verschillende producten van Navacqs. Een van de meeste gebruikte producten voor het verzegelen is een zogeheten Bolt Seal. Deze container verzegeling bestaat uit een stalen pen en een stalen bus die in elkaar geklikt kunnen worden. Nadat de container verzegeling is vastgeklikt en kan deze niet meer geopend worden. Dankzij de uniek oplopende nummering en opdruk is frauderen vervolgens onmogelijk.

Bekijk de ISO17712:2013 gecertificeerde Bolt Seals

Naast het gebruik van Bolt Seals kunnen ook Cable Seals gebruikt worden voor het verzegelen van containers. Een Cable Seal bestaat uit een aluminium behuizing en een staaldraad. Het staaldraad van de container verzegeling rafelt wanneer deze verbroken wordt. Hierdoor is hergebruik onmogelijk. De ISO17712:2013 gecertificeerde Cable Seals hebben een diameter van minimaal 3,5 mm. Dankzij het flexibele staaldraad wordt het verzegelen van containers vereenvoudigd en kunnen Cable Seals gebruikt worden wanneer de sluiting van de containerdeur ontzet is.

Bekijk de ISO17712:2013 gecertificeerde Cable Seals

Tot slot kan er bij het verzegelen van containers gebruik gemaakt worden van container verzegelingen die extra veiligheid bieden door ook om de stangen van de container geplaats worden. Dit type container verzegeling bestaat in veel gevallen uit twee delen, namelijk een Bolt Seal gecombineerd met een staalkabel of met een stalen beugel. Dit type container verzegeling wordt voornamelijk gebruikt bij het verzegelen van containers met hoge waarde.

Bekijk de ISO17712:2013 gecertificeerde container verzegelingen

Iedere container verzegeling bij Navacqs is voorzien van een opdruk gecombineerd met een uniek oplopende nummering. Zowel Navacqs als de fabrikanten houden dit met alle precisie bij en behoort tot een van de belangrijkste aspecten. Hierdoor garandeert Navacqs dat iedere container verzegeling uniek is en dat het verzegelen van containers veilig en zeker verloopt.