Historie van Navacqs

De Historie van de onderneming start in 1987

De historie van Navacqs start in het jaar 1987 waarin Navacqs B.V. is opgericht aan de Strevelsweg op Rotterdam Zuid. Al snel verhuist de onderneming naar het hart van de Rotterdamse haven aan de Pannerdenstraat. De naam Navacqs is een afkorting van Naval Container Equipment & Services. Zoals de naam al aangeeft is Navacqs leverancier van diverse container benodigdheden, waaronder een aantal containerverzegelingen, containersloten, stuwzakken en container lashing equipment. Al vanaf het begin heeft Navacqs de focus gelegd op verzegelingen. Door de samenwerking met Canada Mayer in 1989 werd het assortiment verzegelingen verder aangevuld. Zo werden er direct een aantal Cable Seals en kunststof verzegelingen toegevoegd aan het assortiment. 

In de eerste catalogus van Navacqs B.V. worden diverse producten weergegeven, waaronder een aantal verzegelen die vandaag de dag nog tot het assortiment behoren. Verzegelingen als de Tyden Ball Seal en de Metal Flat End seal zijn al vanaf de start van de historie van  Navacqs in het assortiment. Door de jaren is het assortiment van Navacqs verder uitgebreid. In juni 1993 heeft Navacqs een nieuwe lijn stuwzakken aan het assortiment toegevoegd, die vandaag de dag nog tot het assortiment behoren, namelijk de Cargo Guardian stuwzakken.  

Historie

2004 Navacqs International

In 2004 is Navacqs overgenomen door het huidige management. Op dat moment is de bedrijfsnaam gewijzigd naar Navacqs International en is de huisstijl aangepast. Met de strategische vestiging in de haven van Rotterdam heeft het bedrijf een aanzienlijke groei doorgemaakt en is klaar voor verdere groei. Een snelle levering heeft Navacqs International hoog in het vaandel staan. Een ruime voorraad is dan ook een vereiste. Vanaf 2004 groeide het bedrijf zodanig dat er extra zeecontainers aan te pas kwamen om de voorraden in op te slaan. Al vanaf de start van de historie tot en met de dag van vandaag is Navacqs gevestigd in de haven van Rotterdam en heeft het uitgesproken daar ook te willen blijven.

2005 Nieuwe Locatie

Door de groei in de afgelopen jaren heeft Navacqs International een nieuw pand betrokken op de Aploniastraat 78 te Rotterdam. Met een ruim magazijn en kantoor ruimte is Navacqs International klaar voor verdere groei.  Naast de specialisatie op het gebied van verzegelingen is Navacqs International verder gaan groeien in het leveren van maatwerk spanbanden en hijsbanden. Het zou echter niet de laatste keer zijn in de historie van Navacqs dat we zouden gaan verhuizen.

2006 Seal Suppliers vs. Navacqs International

In 2006 werd een tweede onderneming opgericht, namelijk Seal Suppliers. Met andere leveranciers konden deze twee bedrijven de Nederlandse markt optimaal voorzien van veiligheidsproducten. Er werd onderling veel samengewerkt. In 2009 is er besloten de krachten te bundelen met Navacqs International en verder te gaan als 1 bedrijf, namelijk Navacqs Seal Suppliers.

2009 Navacqs Seal Suppliers B.V.

In 2009 zijn Navacqs International en Seal Suppliers dus gefuseerd tot 1 onderneming. Vanaf dat moment zijn er niet alleen meer verzegelingen bijgekomen, maar ook is er een nieuwe categorie producten toegevoegd. Zo zijn de waardetassen en cashbags toegevoegd aan het assortiment van Navacqs Seal Suppliers.

2012 Verzegelingenshop.nl

De online verkoop van Navacqs Seal Suppliers markeert een belangrijke stap in onze historie. Eind 2012 startten we daarmee onder de naam Verzegelingenshop.nl. Een effectief online kanaal waar klanten eenvoudig de juiste producten kunnen vinden én aanschaffen om fraude, diefstal en schade te voorkomen. Naast verzegelingen biedt Verzegelingenshop.nl ook het assortiment container- en hangsloten aan. Naast de bekende online betaalmethodes is het ook mogelijk op rekening te kopen via dit kanaal.

2013 Navacqs Seal Suppliers Berlijn

In de gehele historie heeft Navacqs Seal Suppliers een stevige fundering gelegd om verder op te bouwen. Zo heeft de onderneming in 2013 een vestiging geopend in Berlijn. Vanuit deze vestiging kunnen de Duitse klanten sneller en nog beter worden voorzien. Naast de Duitse klanten, kunnen vanuit Berlijn ook klanten in de buurlanden als Oostenrijk, Zwitserland en Polen worden bevoorraad. Door betrouwbare logistieke partners als UPS en Raben is een snelle & volledige levering gegarandeerd.

 

2015 Een nieuwe koers

Geheel vernieuwd! Een nieuw uiterlijk, een verkorte naam en een duidelijk richting. Het nieuwe Navacqs.nl!

2020 Samen Verder

Vanaf 1 juli 2020 werken wij samen onder 1 dak met ons zusterbedrijf Robetex, de handelsonderneming  “Robetex” is gespecialiseerd op het gebied van bemonstering-, verzegeling-, bescherming- en verpakkingsmateriaal.

 

2021 Verhuizing Kantoor & Magazijn

Na een periode van meer dan 15 jaar aan de Aploniastraat 78 te Rotterdam verhuisde Navacqs Seal Suppliers B.V. terug naar de Waalhaven. Zowel het kantoor als het magazijn zijn nu gevestigd aan de Albert Plesmanweg 107 A te Rotterdam. Hierdoor konden we het assortiment nog verder uitbreiden en natuurlijk de voorraad verder vergroten.

2022 Fusie Robetex

1 januari 2022 gaan Navacqs Seal Suppliers B.V. en Robetex verder onder 1 naam, al een enige tijd werken Robetex en Navacqs intensief samen. Het assortiment van Robetex wordt ondergebracht bij Navacqs.

 

Nieuwe directeur

2023 Nieuwe Algemeen Directeur

Per 1 september draagt Ronald Weterings het leiderschapsstokje over aan Arnoud Standaart, die daarmee de nieuwe Algemeen Directeur wordt. De rest van de historie zijn we momenteel aan het schrijven.