Brandblussers

Brandblussers

Over brandblussers

Het verzegelen van brandblussers gebeurd ieder jaar na een controle door gecertificeerde instanties. Wanneer de brandblusser gecontroleerd is, zal deze verzegeld worden. De brandblusser mag alleen gebruikt worden in noodsituaties en wordt daarom verzegeld om misbruik te voorkomen.

Een belangrijke eis bij het verzegelen van brandblussers is het gebruik van verzegelingen met een lage breeksterkte. De verzegeling dient namelijk eenvoudig breken in noodsituaties. Verzegelingen die hiervoor geschikt zijn, hebben een breeksterkte van 4-6 kg.

Het verzegelen van brandblussers kan op twee manieren, namelijk een verzegeling op de borgpen of over de volledige hendel van de brandblusser. De borgpen van brandblussers is in veel gevallen voorzien van een smal gat. Door dit smalle gat kan de verzegeling aangebracht worden. De Extin 2 van Navacqs heeft een kleine diameter en is daarmee uitermate geschikt voor het verzegelen van de borgpen.

Bekijk de Extin 2 Seal

Daarnaast kan de brandblusser verzegeld worden met de One Piece Seal van Navacqs. Deze verzegeling heeft een langere lengte. Hierdoor kan de One Piece Seal door het oog van de borgpen en de hendel van de brandblusser geplaatst worden.

Bekijk de One Piece Seal

De verzegelingen voor het verzegelen van brandblussers worden uit voorraad geleverd voorzien van een naamopdruk en uniek oplopende nummering. De combinatie hiervan worden eenmalig geproduceerd waardoor fraude voorkomen kan worden.