TIR lijnen

TIR lijnen

Over tir lijnen

Voor het verzegelen van TIR lijnen kunnen een aantal verzegelingen gebruikt worden. De TIR lijnen lopen door het zeil van de vrachtwagen. Aan de achterkant van de vrachtwagen komen de uiteinden van de TIR lijnen samen en kunnen hierdoor eenvoudig verzegeld worden.

Verzegelingen geschikt voor het verzegelen van TIR lijnen hebben in veel gevallen een brede gladde zegelstaart. Hierdoor kunnen de verzegelingen eenvoudig door de sluitingen van de TIR lijnen geplaatst worden. Daarnaast hebben deze verzegelingen een hoge breeksterkte.

De meeste verzegelingen behoren tot de zogeheten bandzegels/fixed length seals. Dit wil zeggen dat iedere verzegeling een standaard gebruikerslengte heeft en eenvoudig met de hand verzegeld kan worden. Aantrekken van de verzegeling is niet mogelijk.

De verzegelingen van Navacqs zijn voorzien van een unieke bedrukking gecombineerd met een uniek oplopende nummering. Deze combinatie wordt slechts eenmalig geproduceerd. Daarnaast zijn de verzegeling ontworpen om slechts eenmalig gebruikt te worden. Hierdoor kan fraude en schade voorkomen worden.

Een veel voorkomende verzegeling voor het verzegelen van TIR lijnen is de Tyden Ball Seal. Deze metalen verzegeling wordt al meer dan 60 jaar gebruikt voor het verzegelen van TIR lijnen. De eenvoudige, maar toch doordachte verzegeling is voorzien van een unieke opdruk en oplopende nummering waardoor frauderen onmogelijk wordt gemaakt. Door de betrouwbaarheid van de Tyden Ball Seal is deze verzegeling ook douane goedgekeurd en kan hiermee voor douane doeleinde gebruikt worden.

Naast de Tyden Ball Seal kan ook de Sydex Seal gebruikt worden voor het verzegelen van TIR lijnen. Deze kunststof verzegeling past eenvoudig door de sluiting van de TIR lijnen en is eenvoudig met de hand te verzegelen. Door het doordachte design is deze indicatieve verzegeling ook met de hand te verwijderen.

Iedere verzegeling is vanuit voorraad leverbaar voorzien van een standaard opdruk in combinatie met een uniek oplopende nummering. Daarnaast is het mogelijk de verzegelingen te personaliseren.